Over ons

Over ons

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Waar we als Autocenter Bol voor staan


Bij ons vindt u een Groningse no-nonsense mentaliteit met gevoel voor betaalbare kwaliteit en menselijke maat. We leveren graag degelijk onderhoud en dito occasions als een garage waar ‘de deur naar binnen toe open draait’.

En dat spreekt aan: We bedienen primair noord Groningen (de regio Appingedam, Uithuizen tot Winsum en Middelstum) maar ook uit Groningen stad en zelfs uit Friesland en Drenthe komt men naar ons toe.


De roots van Opel Uithuizen

Onze roots zijn tweeledig: Uiteraard zijn er de roots van Theo Bol, de drijvende kracht achter Autocenter Bol, maar ook onze huidige vestiging in Uithuizen heeft haar eigen geschiedenis.

Deze geschiedenis begint in 1980 als Autocentrum Delfzijl een filiaal in Uithuizen opent onder de naam ‘Autoservice Hefshuizen’.

Een filiaal, maar wel degelijk met de status van officieel Opel dealer voor noord Groningen, zoals blijkt uit een advertentie uit het Nieuwsblad van het Noorden uit die tijd.


Sint Annen, de roots van Autocenter Bol

Als zoon van een transportondernemer is Theo al vroeg vertrouwd met techniek. Het sleutelen is hem op het lijf geschreven, maar na een aantal jaar als monteur te hebben gewerkt, begint het vrije ondernemerschap te lonken.

In 1983 begint hij in de schuur in Sint Annen: Menig Opel Kadett wordt grondig gereviseerd, overgespoten, van een degelijke laag tectyl voorzien en weer verkocht.Garage Bol Stedum

Een jaar later begint Theo daadwerkelijk een autogarage in Stedum voor personenwagens en vrachtwagens.

Het bedrijf groeit; al snel is er personeel nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. De monteurs volgen het bedrijf door de jaren heen en een van hen is nu zelfs nog werkzaam in het bedrijf.


Vakgarage Bol Roodeschool

Het bedrijf ontwikkelt zich en heeft meer ruimte nodig, maar de locatie in Stedum biedt helaas geen mogelijkheid om uit te breiden. In 2000 wordt die ruimte wel gevonden in een pand aan de Ubegalaan in Roodeschool en gaat het bedrijf verder als Vakgarage Bol Roodeschool.

Hier beginnen ook de brommobiel activiteiten met het Aixam en Mega dealerschap en wordt een eigen camper ombouw ontwikkeld.

    

Autocenter Bol in Uithuizen

In 2006 vallen de twee sporen van onze roots samen als het Opel dealerschap in Uithuizen wordt overgenomen.

In 2010 worden beide bedrijven samengevoegd tot Autocenter Bol, inmiddels een begrip in het noorden van Groningen.